AZ aankoopmakelaars

#1 HUIS INRICHTEN? ZO GA IK TE WERK!

#1 HUIS INRICHTEN? ZO GA IK TE WERK!

12 jun 2017

Laten we eerst is beginnen met de vraag: wat maakt jouw huis, jouw huis?

Iedereen herkent wel het moment dat je ergens in een kleding of woonwinkel loopt met je vrienden, waar een vriend(in) iets uit het schap pakt en er dan vervolgens zegt: ‘dat is echt wat voor jou!' Je vrienden associëren dus (onbewust) artikelen, stijlen van inrichting of kleding met jou. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar dat moet je nu als één geheel (bewust) in je nieuwe huis gaan verwerken.

Omdat ik net een huis heb gekocht vragen mensen vaak aan me, hoe ga je het inrichten? Wat is je stijl? Ik heb daar eigenlijk nooit een antwoord op, want ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Het wordt van alles bij elkaar. Oud/nieuw/duur/goedkoop/hergebruik/design/oude overgenomen spulletjes. Niet alles hoeft altijd design en duur te zijn om er leuk uit te zien, de combi van alles is vaak het leukst.

Kunnen eten en drinken is toch wel het belangrijkste om het huis leefbaar te maken. Zullen we dus maar beginnen met de keuken? Mijn toekomstige keuken is al voorzien van apparatuur en kasten. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Voordeel: als alles werkt hoef je er voorlopig niks meer aan te doen, wat heel veel werk en inspanning scheelt. Dit heet ook wel ‘in-stap-klaar’. Je hoeft enkel nog de eethoek, wat accessoires en natuurlijk de inhoud van alle kasten te kopen.

Nadeel: iemand anders heeft de inrichting en stijl in grote lijnen al bepaald, dus met enkele toevoegingen moet je het eigen maken.

Piccardtstraat 30, Goes-2

Als je echt uniek wilt zijn probeer dan dingen zelf te maken. Ook al zullen andere mensen het misschien niet altijd mooi vinden, jij kan er wel trots op zijn dat je zelf echt wat toegevoegd hebt aan je huis. 

Jullie zien een foto van mijn keuken, als eigen unieke element wil ik nog een lamp zelf maken voor boven de keukentafel. De andere twee lampen zullen ook nog vernieuwd moeten worden.

De gehele serie met ‘na’ foto’s volgt.

Tot de volgende blog! 

Over de auteur

Charlotte Zwolle

Charlotte Zwolle

https://www.instagram.com/charlottezwolle/

Hi! Mijn naam is Charlotte en ik ben 23 jaar. In het dagelijks leven ben ik fulltime aan het werk, probeer ik een aantal keer in de week te sporten en met vrienden af te spreken. Ongeveer twee weken geleden heb ik mijn eerste eigen huis gekocht en ben ik druk bezig hier mijn eigen droomplekje van te maken. De komende maanden neem ik jullie mee in dit proces en geef ik jullie tips en tricks om ook jullie eigen droomplekje in te kunnen richten.

Bel mij terug

Controleer a.u.b. of u alle velden juist heeft ingevuld.

Dank voor uw bericht. We bellen u z.s.m. terug.

Met vriendelijke groet,
AZ aankoopmakelaars